nedjelja, 30. rujna 2012.

PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. MIHAELA | KIRVAJ 2012



Danas smo proslavili zaštitnika našega mjesta; Sv. Mihaela Arkanđela. Sv. Mihael odavnina se slavi u Seoni. Nekada je to bilo u kapelici Sv. Mihovila na starome groblju a u današnje vrijeme u Crkvi Sv. Mihaela u samome selu. Možete primijetiti da je došlo do promjene imena između stare kapelice i nove crkvice, ali još uvijek se radi o istom Arkanđelu.


Središnji događaj kirvaja bila je svečana misa u crkvi svetog Mihaela arkanđela, zaštitnika sela koju su s početkom u 11:00 predvodili fra. Dragudin  Bedeničić kao počasni gost, te fra. Tomislav Smiljanić. 

Ovom događaju prisustovali su mnogobrojni vjernici, kako domaći tako i oni pristigli iz drugih krajeva. Sam događaj bio je još posebniji po tome što smo imali krštenje maloga Matije. Misno slavlje je bilo dodatno uveličano pjesmom od strane zbora svetog Mihaela pod dirigentskom palicom Marina Golubovića. Zvuci duhovne glazbe i crkva puna cvijetnih aranžmana koje je pripremila i izradila sakristijanka Mirjana Bošnjaković ostati će u dugom sjećanju.



Nema komentara:

Objavi komentar